Agrokompanija koja ,
ne samo da uvodi nove trendove i tehnologije, nego ih predviđa i kreira


Agroglobe je osnovan 2004. godine, sa sedištem u Novom Sadu – prestonici srpskog agrara. Osnovna delatnost firme je trgovina na veliko i trenutno zapošljava više od 250 radnika.

Kompanija se bavi prometom agroproizvoda, uvozom i distribucijom pesticida, semena i mineralnog đubriva i poljoprivredne mehanizacije.

Agroglobe, koji posluje u okviru MK Group, na godišnjem nivou realizuje promet od 1,6 miliona tona robe. Naša mreža otkupnih mesta je jedna od najrazvijenijih u regionu, sa ukupno njih 70 koji se prostiru na svakih 25 km širom Vojvodine. Ukupan skladišni kapacitet naših silosa je 670,000 tona, a posedujemo i dodatne skladišne kapacitete koji se prostiru na 100,000 m2.

Značajan deo poslovanja bazira na mreži objekata za skladištenje, kroz koje pruža usluge lagerovanja robe za firme i fizička lica. Imidžu moderne firme koja prati potrebe agrara doprinosi i savetodavna aktivnost u oblasti proizvodnje i trgovine.

Agroglobe

promet

1,6 miliona

promet od 1.600.000 t robe

icon2

70

na svakih 25 km širom Vojvodine

iconSilosi

670.000 t

Ukupan skladišni kapacitet naših silosa

skladiste

100.000

Skladišni kapaciteti od 100.000m2

500.000 t

Prema godišnjem izveštaju udruženja „Žita Srbije“ ukupan izvoz svih žitarica i uljarica tokom 2019. godine iznosi 4,3 miliona tona. Članice MK Group, na čelu sa kompanijom Agroglobe, čine najvećeg izvoznika ovih sirovina u Srbiji. Zajedno izvozimo više od 600.000 tona.


Najveći izvoznik žitarica i uljarica u Srbiji 6 godina zaredom

img

Infrastruktura

U određenom trenutnku razvoja, pojavila se potreba za izgradnjom poslovno-informacionog sistema koji će povećati kompetitivnost na tržištu kroz podršku poslovnim procesima i odlučivanju.

Planovi kompanije su usmereni prema jačanju poslovne infrastrukture, koja će omogućiti da tokom jedne godine ostvari izvoz od 400.000 tona merkantilnih proizvoda, unapredi prodaju pesticida, semena i mineralnog đubriva. Projektovan rast podrazumeva kontinuiran rad na razvoju i osnaživanju mreže dobavljača, prvenstveno razvijanjem kooperantskih odnosa sa poljoprivrednim proizvodjačima, kroz ugovaranje i kreditiranje proizvodnje, uslužno skladištenje i savetodavnu aktivnost u oblasti proizvodnje i trgovine.