Delatnosti

Spoljna trgovina

Promet agroproizvoda obuhvata otkup tržišnih viškova i dalju prodaju na domaćem i inostranom tržištu.

AGROGLOBE trguje:
• žitaricama i uljaricama (pšenicom, kukuruzom, suncokretom, sojom i uljanom repicom)
• komponentama za stočnu hranu (sojinom i suncokretovom sačmom, repinim rezancem, pšeničnim i kukuruznim lomom,stočnim brašnom)
• šećerom, brašnom, melasom i alkoholom.

Agroproizvode otkupljujemo u našim silosima i na terenu. Koristimo i usluge drugih silosa u cilju što veće zastupljenosti i pokrivenosti tržišta.
Osnovu našeg izvoznog asortimana čine žitarice, a pre svih merkantilni kukuruz i pšenica. Najveći obim trgovine ostvaruje sa jakim inostranim kompanijama kao što su Borsari, Cereal Docks, COFCO, ADM, Cargill.
parallax background

Agroglobe je uvoznik i distributer semena, sredstava za zaštitu bilja i mineralnog đubriva i poljoprivredne mehanizacije.

Unutrašnja trgovina organizovana je kroz 5 programa - program đubriva i merkantilne robe, program semena, psesticida, program mehanizacije i semenske proizvodnje.

Agroglobe tokom godine vrši otkup i skladištenje uljarica i žitarica u silosima i podnim magacinima. U magacinskim prostorima skladišti i repromaterijal za poljoprivrednu proizvodnju: pesticide, semena, i mineralno đubrivo.

U svim objektima pruža i usluge lagerovanja robe za firme i fizička lica. U nastojanju da postigne što veću zastupljenost i da što kvalitetnije pokrije tržište, pored svojih skladišnih kapaciteta koristi i usluge drugih silosa i magacina.

parallax background

Proizvodnja hrane

[layerslider id="1"]

Granexport

Firma Granexport osnovana je 08.09.1952. godine kao preduzeće za uvoz i izvoz žitarica. Od 1999. godine Granexport posluje kao Akcionarsko društvo za trgovinu, proizvodnju i usluge, a od 2014. godine kao Društvo sa ograničenom odgovornošću. 2007. godine, firma Granexport se pridružuje uspešnom timu MK Group i od tada beleži vrhunske rezultate. Osnovnu delatnost firme Granexport predstavlja trgovina na veliko kukuruzom i ostalim žitaricama na domaćem i stranom tržištu i proizvodnja i prodaja kukuruzno mlinskih proizvoda.

Žito Bačka

Kulski mlin Žito Bačka osnovan je početkom 20. veka - tačnije 1916 godine.

Kulski mlin Žito Bačka se geografski nalazi na najboljem položaju, ima idealnu mikro klimu za proizvodnju pšenice. Prostire se na površini od 174 ARA, gde je smeštena celokupna proizvodnja i skladišni kapaciteti... Visoko tehnološkom laboratorijom obavljaju se svakodnevne analize i vodi računa o kvalitetu brašna. Dugogodišnji smo pouzdani skladištar za potrebe Direkcije republičkih robnih rezervi.

Zbog izuzetnog kvaliteta brašna dugi niz godina tradicionalno sarađujemo sa velikim konditorskim i pekarskim proizvođačima. Čelni ljudi ovog preduzeća svojim zalaganjem zasnovanim na tradiciji i kvalitetu održali su prepoznatljiv brend na tržištu.

Uz standardnu proizvodnju brašna, nudimo veliki asortiman namenskog brašna: T-400, T-500, T-650, T-850, T-1100, Brašno za štrudle, Brašno za pite, kore, burek, Brašno za pizzu, Brašno za zamrznut program, Konditorska brašna: za keks, slano pecivo, čajno pecivo, Pšenični griz, Pšenične mekinje za ljudsku ishranu i Stočno brašno.

Nikšićki mlin

Skladišni kapacitet: 1.500 m² magacin za gotove proizvode 15.000 t kapacitet silosa

  • Nikšićki mlin se bavi nabavkom, proizvodnjom, preradom i prometom žitarica i njihovih proizvoda.
  • U mlinu se dnevno preradi i samelje 180 tona pšenice, sa ciljem dobijanja visoko-kvalitetnih gotovih proizvoda (brašna).
  • Značajne količine proizvoda kompanija izvozi na tržišta Albanije, Makedonije i Bosne i Hercegovine.
  • Sigurnost kvaliteta proizvoda kao i redovnu kontrolu kvaliteta sirovina kontroliše interna moderna laboratorija.
  • Politiku kvaliteta zasniva na poštovanju referentnih standarda (HACCP i ISO 22000) kao i zakonskih propisa.
  • Više informacija možete videti na www.niksickimlin.me

AD Spuž

Fabrika stočne hrane Spuž jedan je od najmodernijih proizvođača hrane u ovom delu Evrope. Na osnovu proizvodnje visokokvalitetne hrane za stoku i perad poslujemo sa lokalnim i inostranim tržištem. Dnevni kapacitet ove moderne fabrike je 150t finalnih proizvoda dnevno.